In Kampen wachten ruim 70 katten op een nieuw thuis


In het dierenasiel Edo Hammers aan de Melmerweg 7a in Kampen wachten ruim 70 katten op een nieuw thuis. Dit aantal katten is uitzonderlijk hoog voor de tijd van het jaar. Ook 15 honden van verschillende leeftijden en verschillende karakters wachten met smart op een nieuwe liefhebbende baas. Deze aantallen zijn uitzonderlijk hoog voor het dierenasiel in Kampen.
De oorzaak van dit hoge aantal asieldieren is de sluiting van het dierenasiel in Ens.


De gemeente Noordoostpolder had een overeenkomst met het dierenasiel in Ens. Een half jaar lang zijn de zwervertjes uit de Noordoostpolder naar dat dierenasiel gebracht. Vanwege het ontbreken van geldige milieuvergunning en de vele klachten uit de omgeving over geluidsoverlast is er door de Raad van Staten geen vergunning afgegeven en draaide het dierenasiel illegaal. De gemeente Noordoostpolder heeft besloten de zwerfdieren uit de Noordoostpolder elders onder te brengen.

Naast de dieren die nu in de polder worden gevonden zijn ook de asieldieren die nog in het asiel in Ens aanwezig waren overgenomen door het Dierenasiel in Kampen.
24 katten en 8 honden kwamen er in 1 dag bij in het Kamper asiel. Vervelende bijkomstigheid was dat het asiel in de polder deze dieren geen inenting of chip had gegeven. Iets dat een dierenasiel binnen 5 werkdagen na opname hoort te doen volgens het Honden & Kattenbesluit.
Inmiddels zijn in Kampen alle nieuwe dieren inge?nt, gechipt en ontwormd en wachten zij op een nieuw thuis waar ze echt welkom zijn.

Onverantwoord! Vind het dierenasiel in Kampen, om zoveel dieren bij elkaar te houden en te bezuinigen op iets noodzakelijks als een inenting.
Juist de vaccinatie van katten en honden in een asiel en pension zijn broodnodig om een gezonde groep dieren bij elkaar in 1 gebouw te huisvesten.

Ondertussen wordt er gekeken naar de toekomst. Alle dieren hebben nu een geldige inenting van de dierenarts gehad. De dieren zijn ook gechipt, ontwormd en ontvlooid. Nu richt het Kamper asiel zich naar de toekomst voor deze dieren. Een fijne baas, een liefhebbend gezin en gezelligheid. De dieren hebben het zo broodnodig na een lange tijd in een asiel te hebben gezeten en nu zelfs al in het tweede asiel zitten.

Alle katten hebben een lief en vriendelijk karakter. De honden moeten nog wennen aan de nieuwe situatie en reageren nogal nerveus. De honden hebben langere tijd weinig buiten kunnen zijn en zullen weer moeten wennen aan het huiselijke verkeer.
Door de geluidsoverlast klachten uit de omgeving van het vorige asiel waren de honden noodgedwongen veel binnen gehouden. In Kampen kunnen de honden nu 8 uur per dag naar buiten. Maar een huis ze hebben een echt thuis nodig, een baas die ze individuele aandacht geeft. En deze honden weer leert hoe het was om in een gezin mee te draaien.

U kunt op deze website meer dan 40 van de katten en 7 van de honden uit kampen vinden ( klik op de button 'asieldieren'), of u kunt de website van het asiel bezoeken:

Asiel:
Dierenasiel Edo Hammers
Melmerweg 7a
8263 AX Kampen
Telefoon: 0383319013

Email: doc@dierenbescherming-kampen.nl
Website: http://www.dierenbescherming-kampen.nl

Openingstijden:
ma t/m do 13.30-16.30, vr 13.30-18.00, Za 13.30-16.00
Even bellen van tevoren, kan teleurstelling voorkomen.


Bron: http://www.dierenbescherming-kampen.nl