Wat is RSS?

RSS is de afkorting van de term 'Rich Site Summary'. RSS is een hulpmiddel waarmee je op het internet het laatste nieuws en actuele informatie van een bepaalde website kunt bekijken. Dit kan met behulp van een gewone internet-browser zoals Microsoft Internet Explorer of Mozilla Firefox, of via een van de vele speciale RSS-feed-lezers die gratis kunnen worden gedownload.

Een 'RSS-feed' is een gerangschikt overzicht van de meest recente informatie die op een website beschikbaar is. RSS-feeds zijn geschreven in 'XML'. Dit is een standaardprogrameertaal die door de meeste software programma's wordt begrepen. Hierdoor is het bijvoorbeeld ook mogelijk om de informatie uit een RSS-feed te hergebruiken op een andere website en de layout en stijl aan te passen aan je eigen voorkeur, zodat het binnen je eigen website past. Omdat de informatie uit een RSS-feed automatisch wordt geupdate heb je daar zelf geen omkijken meer naar. Als je een RSS-feed plaatst op jouw eigen website. wordt alle informatie automatisch bijgewerkt. Voor het 'op maat maken' van een RSS-feed met bijvoorbeeld een CSS-stylesheet is wel wat technische kennis nodig, maar op internet is heel veel informatie te vinden over hoe dit precies in zijn werk gaat.

 
Waarom zou je RSS-feeds van www.dierenasiel.nl op je webpagina gebruiken?!

Door de RSS-feed 'Nieuws' van deze website te gebruiken kun je je website voorzien van actueel dierennieuws.
Met de RSS-feeds 'Asieldieren', 'Asielhonden' en 'Asielkatten' kun je een actueel overzicht van asieldieren in alle asiels op je website weergeven. Hierdoor gaan er meer mensen op www.dierenasiel.nl gaan kijken, waardoor de kans veel groter wordt dat de honden en katten die in een van de vele asiels verblijven hierdoor een nieuw baasje krijgen. Hoe meer mensen er op www.dierenasiel.nl gaan kijken, hoe beter...

 

Zo snijdt het mes van twee kanten:
Aan de ene kant houdt je je website actueel met nieuws en het laatste overzicht van asieldieren en aan de andere kant steun je Stichting Dierenasiel.nl door de asieldieren onder een nog groter publiek onder de aandacht te brengen.

 

Hoe kun je RSS-feeds op je eigen website plaasten?

Dat kun je lezen in de mini-cursus 'Nieuws-feeds op je website plaatsen' op deze website. (klik hier)


Gebruik de onderstaande RSS-feeds voor publicatie op jouw eigen website en geef asieldieren een tweede kans!

Roep de RSS-feed direct op door op een van de onderstaande RSS/XML-ikoontjes te klikken, of kopieer en plak de URL om deze te gebruiken in een webpagina. Ook kun je complete voorbeeldpagina's gebruiken waarin de RSS-feed wordt weergegeven in een HTML pagina die je zo op je website kunt gebruiken. De stylesheet in de HTML-pagina's kun je naar eigen wensen aanpassen aan de stijl van je eigen website.
Nieuws
RSS-feed opgemaakt in HTML-pagina

 Nieuws - http://www.dierenasiel.nl/feeds/nieuws.xml

Asieldieren
RSS-feed opgemaakt in HTML-pagina

 Asieldieren - http://www.dierenasiel.nl/feeds/asieldieren.xml

 Asielskatten - http://www.dierenasiel.nl/feeds/asielkatten.xml
Dierenorganisaties  

 Dierenasiels - http://www.dierenasiel.nl/feeds/dierenasiels.xml

 
 Dierenambulances - http://www.dierenasiel.nl/feeds/dierenambulances.xml  
 Dierenbescherming - http://www.dierenasiel.nl/feeds/dierenbescherming.xml  
 Dierenartsen - http://www.dierenasiel.nl/feeds/dierenartsen.xml  
 Overige organisaties - http://www.dierenasiel.nl/feeds/overigedierenorganisaties.xml